vineri, 16 septembrie 2016

Despre feminismul românesc și contra-reacția internetului la acesta – partea 2

În prima parte a acestui articol am fost mai generală. Acum, ca să fac o paralelă, am analizat ce anume postau pe internet anti-feminiștii pe care îi am în lista de Facebook și feminiștii. Toți locuiesc în România în diverse orașe mari iar postările sunt din aceeași perioadă (aproximativ 2 săptămâni) din aprilie 2016. Am acoperit numele de familie a persoanelor pentru a le proteja identitatea.

Să începem cu bărbații: 

1.
Prima persoană se oftică de faptul că femeile sunt deranjate de modul în care sunt văzute personajele feminine în jocuri.

2.
George face o glumă facilă, sexistă.

 3.
 Si imaginea din link:
Dorin se plânge că femeile se răzgndesc după sex și zic că e viol, ba mai mult, că asta înseamnă al treilea val feminist.
Si continuarea conversatiei:
4.
Raul share-uieste altă glumă dintr-un show american de animație care afirmă că feminismul și logica sunt incompatibile.

 5.

Și nu în ultimul rând, Steve sărbătorește ziua femeilor photoshopându-se lângă una care se află într-o ipostază submisivă față de bărbat.

 Și acum ajungem la feministe și feminiști: 

1.

 Adriana anunță că va posta un videoclip despre sexul pe care îl fac adolescenții, contracepție și sex sigur, și ăși îndeamnă followerii să îi adreseze întrebări.

2.

Alexandra postează în semn de solidaritate cu protestul din polonia împotriva interzicerii totale a avorturilor.

3.
Ariel a scris un articol despre erorile de logică folosite în criticarea curentului feminist.

4.
Cristina postează un videoclip TEDx în care persoanele care lucrează în industria sexului spun ce își doresc de la sistem.

5.
Io spune că alegerea este importantă, pentru că unele persoane simt că au controlul atunci când se dezbracă, altele când se îmbracă modest.

 6.
Iulia ne invită să semnăm o petiție pentru crearea centrelor integrate de ajutor a femeilor abuzate.

7.
Sophie promovează un atelier de relații consensuale și consimțământ.

Pe lângă asta, se mai întâmplau în aceeași perioadă următoarele evenimente sau inițiative:
Un concert în sprijinul construirii acelor centre integrate de ajutor pentru femeilor abuzate.

 și
Articole de informare cu privire la statisticile agresiunii asupra femeilor și a tratamentului poliției în aceste cazuri.


Îmi pare rău că nu am avut un număr egal de anti-feminiști și feminiști, dar mi-am mai selectat prietenii. Ce am observat e că bărbații anti-feminiști se leagă foarte mult de ce cred EI că e feminismul, și mai ales feminismul în românia, când de fapt ei fac critica unor persoane de obicei din SUA care au niște comportamente ce nu au legătură cu acest curent. În schimb, feministele din România se preocupă de ce se întâmplă efectiv în țară, și nu doar la modul declarativ, ci chiar se implică să schimbe câte ceva. Alte concluzii vă las să vă trageți singuri/singure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu