miercuri, 3 decembrie 2014

Donati un viitorAnamaria e vecina mea. Are 23 de ani, dar arata ca un copil de 16. Este o fata vesela si zambitoare si ii place sa aiba oaspeti, chiar daca nu prea are unde sa ii primeasca. Anamaria sta intr-o camera de vreo 15 metri patrati impreuna cu mama ei si cu toate lucrurile pe care le au. Imagineaza-ti ca toate lucrurile din casa ti-ar sta intr-o singura camera : patul, dulapul, masa, vitrina, televizorul, calculatorul, chiuveta de la bucatarie si aragazul, toate hainele, ghiozdanul de scoala, cadouase mici… totul e acolo. 

Nu e camera Anamariei, dar conditiile seamana. Sursa: Apartamente din Hong Kong fotografiate de sus: http://petapixel.com/2013/02/19/cramped-apartments-in-hong-kong-shot-from-directly-above/

Anamaria nu prea iese din casa, fiindca s-a nascut foarte bolnava. Sufera de fibroza chistica, ii este afectat un plaman, pancreasul si un rinichi. Medicamentele care o tin in viata costa peste 8000 de lei pe luna, dar ii sunt indispensabile. Noroc ca statul le plateste pe acelea.

Vecina mea m-a chemat sa ii repar calculatorul. Se pare ca tot ce trebuia sa fac e sa instalez un plugin pt flash, ca sa ii mearga niste chestii pe browser. La calculatorul meu sau al tau, asta ar dura maxim 2 minute. Pe calculatorul Anamariei a luat aproape o ora, pentru ca este un Pentium 3 cu 384 mega de RAM. In ciuda acestui fapt, Anamaria vrea sa devina programatoare. Merge la un curs de C++.
Un Pentium 3 - cam asa e calculatorul Anamariei

 Ce m-a socat si mai mult decat asta e ca desi vecinele mele traiesc intr-o situatie teribila, nu s-au plans si nu mi-au cerut nimic, ba chiar m-au invitat a doua zi la pranz. Mama Anamariei a facut toata viata munci grele, manuale (a fost femeie de servici, chelnerita, a facut curatenie prin spitale), si acum a fost rasplatita cu o sanatate foarte subreda si fara venit. Anamaria a avut multe probleme de la nastere, avand doar ceva mai mult de 1kg, si putin peste 40 de cm, dupa cum zice mama ei, o franzeluta. Acum traiesc intr-o camera si au venitul de ajutor social al Anamariei, care de abia le ajunge pentru de toate. Problemele medicale ale mamei trebuie amanate fiindca nu sunt alti bani pentru doctori.

Eu nu cred in soarta, dar pot sa spun ca aceasta poveste m-a impresionat foarte mult. Simt ca pot sa ajut cu ceva, astfel incat familia asta sa aiba un craciun putin mai fericit decat altele. Stiu ca Anamaria va lupta pentru visu ei de a ajunge programator, dar mai stiu si ca ii trebuie un calculator bun pentru asta. Eu vreau sa ii fac o surpriza : anul asta sub brad (un brad metaforic, deoarece nu stiu unde ar incapea un brad real acolo) as vrea ca Anamaria sa aiba un calculator nou si cateva jucarii de plus (acum are doar una, si ii place mult). As vrea pe viitor sa lucrez cu ea si sa o invat ce stiu eu despre calculatoare ca sa poata sa progreseze cat de mult la cursuri.

Daca ma puteti ajuta cu ceva sa fac cadoul asta posibil (fie ca sunt componente de calculator, sponsorizari, bani, jucarii de plus, cursuri, sau putin din timpul sau experienta voastra) eu v-as ramane foarte recunoscatoare. Vecina mea si fiica ei nu stiu ca fac asta pentru ele, mi-e frica intr-un fel sa nu le fie rusine sa primeasca ceva de la straini. Vreau sa le pun in fata faptului implinit. Dar daca aveti nelamuriri, o sa mai trec pe la ele in vizita si o sa incerc sa aflu mai multe despre povestea lor. Pentru a ma contacta, va rog sa imi scrieti pe ciocian.raluca [at] gmail.com

Va doresc niste sarbatori pline de bucurie si implinire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu